znaczacy > comp.* > comp.pecet

Eneuel Leszek Ciszewski (27.01.2020, 19:43)
Dokładniej -- po hibernacji nie chce wracać do życia...
Po włączeniu bezpośrednio poprzedzonym hibernacją mam
ciemność na ekranie -- żadnych pisków, żadnych mrugnięć,
nic na ekranie... -- trzeba tak kilka (czy kilkanaście)
razy zrestartować cały notebook, by powrócił do życia.

Zamykanie systemu czy usypianie -- OK.

seria: eM350
model: NAV 51
2 GiB RAM DDR2
Emru (28.01.2020, 14:26)
Jaki system?
m4rkiz (29.01.2020, 00:22)
On 2020-01-27 18:43, Eneuel Leszek Ciszewski wrote:
> Dokładniej -- po hibernacji nie chce wracać do życia...
> Po włączeniu bezpośrednio poprzedzonym hibernacją mam
> ciemność na ekranie -- żadnych pisków, żadnych mrugnięć,
> nic na ekranie... -- trzeba tak kilka (czy kilkanaście)
> razy zrestartować cały notebook, by powrócił do życia.


tez tak mialem pod win 10 z x200, nie wynalazlem nic konkretnego poza
powercfg -h off
Eneuel Leszek Ciszewski (30.01.2020, 01:37)
"m4rkiz" r0qc8f$mqv$2$m4rkiz

> tez tak mialem pod win 10 z x200, nie wynalazlem
> nic konkretnego poza powercfg -h off


Uczyniłem to samo.
Eneuel Leszek Ciszewski (30.01.2020, 01:49)
"Emru" r0p99o$7hd$1$Emru

> Jaki system?


Kiedyś był tam W7Starter a teraz jest i W7Starter, i 32W10.
(koegzystują ze sobą bezboleśnie i bezproblemowo) IMO oba
systemy sprawiają ten sam problem, ale być może mylę się...

Prawdę mówiąc -- mam tam 3 W7S nieco okaleczone, 3 W7S mniej
okaleczone i 4 32W10. Razem 10 partycji systemowych. :) [nie
ma to jak życie w przepychu!]

Czasami po hibernacji notebook odżyje bezproblemowo, czasami
nie -- dlatego namierzenie źródła problemu nie jest łatwe,
ale jestem niemal pewny tego, że kiedyś tak działo się po
zahibernowaniu W7Startera.

Przyznam, że nie zdarzało się to wtedy, gdy nie miałem tu
32W10, ale IMO nie każda hibernacja 32W10 kończy się tak
fatalnie.

Było kiedyś OK, później wymieniłem 1 GiB DDR2 na używany
(qpiony na Allegro) 2 GiB DDR2 i dorzuciłem 32W10 a po
jakimś czasie zauważyłem ten problem. Początkowo myślałem,
że błąd leży w RAMce, choć ją maltretowałem memtestami
raczej długo...

Ponieważ memtesty przebiegają poprawnie i systemy pracują
poprawnie do czasu hibernacji -- IMO RAMka jest dobra.
Eneuel Leszek Ciszewski (23.02.2020, 03:17)
"Eneuel Leszek Ciszewski" 5e321a39$1$520$65785112

> Kiedyś był tam W7Starter a teraz jest i W7Starter, i 32W10.
> (koegzystują ze sobą bezboleśnie i bezproblemowo) IMO oba
> systemy sprawiają ten sam problem, ale być może mylę się...


Być może problem występuje tylko z W10.
Dzięki za podpowiedź.
W7Starter zahibernowałem wiele razy -- zawsze OK.
Podobne wątki